+32 495/21 45 83 info@seobureau.be

Beveiligingssystemen voor event

De traditionele installatie van beveiligingssystemen in huis wordt steeds minder populair en ook de beveiligingssystemen zelf worden steeds meer beschikbaar. Beveiligingssystemen voor doe-het-zelvers zijn snel en eenvoudig te installeren en vereisen normaal gesproken geen boringen of bedrading. Het installeren van een basis draadloos beveiligingssysteem kan slechts 25-30 minuten duren, terwijl systemen met meer sensoren tot een uur of iets meer kunnen duren. Hoe dan ook, doe-het-zelf beveiligingssystemen zijn niet alleen betrouwbaar, ze zijn ook nog eens kosteneffectief en vereisen geen intensieve installatie. Nog beter is dat u het systeem kunt verplaatsen naar een nieuwe woning als dat nodig is.

Vandaag kijken we naar de stappen die nodig zijn om een doe-het-zelf beveiligingssysteem te installeren en hoe lang elk systeem normaal gesproken duurt. Dit moet u een goed idee geven van wat een DIY security systeem installatie met zich meebrengt en hoeveel tijd u aan het proces moet besteden. Hiervoor gaan we ervan uit dat een klant iets meer heeft dan een “basis” systeem. We gaan er dus van uit dat u de volgende sensoren heeft:

Bedieningspaneel (x1)
Deur/Raamsensoren (x4)
Bewegingssensoren (x3)
Glasbreuksensoren (x2)
Rook/Verwarmingssensoren (x1)
Lichtmodules (x2)
Draadloze veiligheidscamera binnenshuis (x1)
Stap één: Koop uw doe-het-zelf beveiligingssysteem
Tijdtoewijzing: 1-3+ Dagen

Natuurlijk moet u het beveiligingssysteem aanschaffen voordat u het kunt installeren! Er zijn verschillende grote die er vandaag de dag, met inbegrip van , en .

Veel van deze bedrijven bieden ’s nachts verzending (meestal extra kosten), zodat u het systeem de volgende dag al kunt hebben als dat nodig is. De standaard (gratis) levertijd is ongeveer 2-5 dagen, afhankelijk van waar u woont en bij welk bedrijf u koopt. Al met al zou u uw systeem binnen een paar dagen bij de hand moeten hebben, tenzij u kiest voor een versnelde verzendoptie.

Stap twee: Installeer het configuratiescherm
Tijdtoewijzing: 2-3 Mins

Het installeren van het Control Panel is de eerste stap om de installatie van het doe-het-zelf beveiligingssysteem te voltooien. Dit houdt meestal in dat het Control Panel wordt aangesloten op een stopcontact, bij voorkeur een stopcontact dat niet wordt bediend door een schakelaar. U wilt uw beveiligingssysteem niet per ongeluk uitschakelen! Het Control Panel zal mooi op een tafelblad of aanrecht zitten. Als u het Control Panel aan de muur wilt monteren heeft u alleen een schroevendraaier nodig en ongeveer 5 minuten extra om de beugel aan de muur te bevestigen en het Control Panel op de beugel te plaatsen.

Stap drie: Plaats uw beveiligingssensoren
Tijdtoewijzing: 15 Mins

De volgende stap om de installatie van het doe-het-zelf beveiligingssysteem af te ronden is het plaatsen van uw sensoren in de buurt van het huis. Elke sensor moet al zijn voorzien van lijm voor een eenvoudige “peel & place”. Plaats de sensoren op uw deuren, muren, plafond, enz. volgens de instructies van het beveiligingsbedrijf.

Stap vier: Draadloze beveiligingscamera instellen
Tijdtoewijzing: 10 Mins

Ook het opzetten van een draadloze bewakingscamera is vrij eenvoudig. U moet toegang hebben tot een computer in huis en het wachtwoord van uw router kennen. Voor de meeste camera’s zul je de camera op de computer of router moeten aansluiten voordat deze volledig “draadloos” wordt, dit is zodat de camera je draadloze instellingen kan herkennen en op je computer kan installeren. Als je eenmaal door de set-up bent gegaan (het bedrijf zal je stap-voor-stap instructies geven) kun je je camera plaatsen waar je hem wilt hebben.

Stap vijf: Bel het beveiligingsbedrijf om te activeren
Tijdtoewijzing: 10-15 min.

De laatste stap om de installatie van het doe-het-zelf beveiligingssysteem af te ronden is om het bedrijf te bellen om uw systeem te laten activeren. Ze zullen meestal elke sensor met u “testen” om er zeker van te zijn dat alles correct werkt en zullen dan uw beveiligingssysteem volledig activeren zodat het klaar is voor regelmatig gebruik.


 Aanbevolen Partners

Up to date alarmsysteem

Overweeg je een alarmsysteem in je woning of zaak? Goed idee, maar bereid je dan wel goed voor.
Informeer je en maak de juiste keuzes voor een optimale beveiliging.

De succesformule van SDS is een combinatie van professioneel advies, ijzersterke oplossingen op maat en een perfecte dienst na installatie.

SDS.CO

Oudegemsebaan 13 – 9200 Dendermonde

Phone: 0032 52 34 34 14

Web: www.stopdedief.be


Camerabeveiliging specialist

Beveiliging bij ons is opgebouwd uit verschillende peilers die steeds deel uitmaken van een totaalconcept, het sleutelwoord is hier “integratie”.
Graag zijn wij uw vertrouwenspartner in uw beveiligingsprojecten.   Onder de Trium Security Group vallen General SecurityIntersafe Electronics en Trium Security.
Samen vormen ze één van de belangrijkste spelers op vlak van beveiliging in de Benelux.

Trium

Herseltsesteenweg 72, B3200 Aarschot

Phone: +32(0)78/15.80.85

Web: www.trium.be